Erişilebilirlik

Amerikan Ekonomisi'nde Toparlanma Sinyalleri


Amerikan ekonomisi ikinci çeyrekte beklenenden daha yavaş bir şekilde küçülerek toparlanma sürecinin başladığını gösterdi.

Başkan Barack Obama, uygulanan politikaların ekonomik durgunluğu gerilettiğini açıkladı. Obama, ekonominin düzelme yolunagirdiğiniancak işsizliği azaltmak için daha yapılacak çok şey olduğunu söyledi.

Amerika Ticaret Bakanlığı verilerine göre ikinci üç aylık dönemde Amerika’da Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla yüzde 1 oranında küçüldü. Küçülmenin yüzde 1,5 olması bekleniyordu.

Ocak - Mart döneminde ise, ekonomik daralma yüzde 6,4 oranındaydı. 2007 yılından bu yana durgunlukta olan ekonominin toparlanmaya başladığı düşünülüyor.

Yine de ekonomistler tüketici harcamalarındaki yavaşlama nedeniyle kaygılı. İkinci çeyrekte tüketici harcamaları yüzde 1,2 oranında küçüldü.

Birçok uzman, Amerika’daki ekonomik durgunluğun yılın ikinci yarısında sona ereceğini; en azından en zor dönemin geride bırakıldığı görüşünü paylaşıyor. Ancak durgunluk sona erse de toparlanmanın istihdama hemen yansıması beklenmiyor. Amerika’da işsizlik halen yüzde 9,5 oranında görünüyor.

Amerika'da son dönemde emlak sektöründe de toparlanmanın başladığına dair veriler de yayınlanıyor.

XS
SM
MD
LG