Erişilebilirlik

Biden Gürcistan'ın Toprak Bütünlüğüne Destek Verdi


ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ancak ayrılan iki bölgeyi geri almak için askeri güce başvurulmasına karşı olduğunu açıkladı.

Gürcistan parlamentosunda konuşan Biden, uluslararası topluluğu Güney Osetya ve Abazya’nın bağımsızlığını tanımaktan kaçınmaya çağırdı. Biden, Rusya’dan da 2008’deki çatışmayı sonaerdiren ateşkes anlaşmasını uymasını istedi.

Gürcistan Devlet Başkanı Mikail Saakaşvili ile kapalı kapılar ardında görüşen Biden, daha sonra muhalefet liderleriyle de bir araya geldi.

Muhalefet, Devlet Başkanı Saakaşvili’yi geçen yıl Rusya’yla yaşanan savaştan sorumlu tutuyor ve istifasını istiyor. Saakaşvili, 2013’te görevi sona ermeden istifa etmemekte kararlı olduğunu açıkladı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Gürcistan’ın yeniden silahlanmasını önlemek için somut önlemler alacaklarını bildirdi. Karasin Rusya’nın, Gürcistan’a silah satan ülkelerle askeri alanda teknik ve ekonomik işbirliğini­ kesebileceklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG