Erişilebilirlik

Kaçırılan Askerin Videosu Yayınlandı


Afganistan'daki Amerikan askerlerinin sözcüsü Taleban tarafından kaçırılan Amerikan askerinin videosunun yayınlanmasını kınadı. Sözcü askerin propaganda amaçlı kullanılmasının uluslararası hukuğa aykırı olduğunu söyledi.

Amerikan ve Afgan yetkililer videosu yayınlanan askerin Haziran ayı sonunda kaybolan Amerikan askeri olduğunu doğruladı. Amerikan ordusu askerin serbest bırakılması için halka el ilanları ile çağrı yapıyor.

Afgan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Zamari Başari akerin kurtarılması ile ilgili çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Taleban tarafından yayınlanan videoda askerin sağlık durumunun iyi olduğu ve kendisine sorulan sorulara İngilizce yanıt verdiği görülüyor.

Bu arada Afganistan'da sivilleri taşıyan bir helikopterin düşmesi sonucu 16 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. NATO yetkilileri Rus yapımı helikopterin Kandahar hava üssünden kalktıktan kısa süre sonra düştüğünü söyledi ancak olayın isyancıların saldırısı sonucu gerçekleşmediği kaydedildi. Afganistan'da geçen hafta da bir başka helikopter kazası gerçekleşmiş ve 6 kişi ölmüştü.

XS
SM
MD
LG