Erişilebilirlik

Amerika'da Bağımsızlık Günü


Amerikalılar bağımsızlıklarını kutluyor... 4 Temmuz 1776 tarihinde Bağımsızlık Bildirgesi'ni imzalayarak İngiltere'den bağımsızlığını ilan eden Amerika'da ülke çapında kutlamalar, törenler yapılıyor.

Havai fişek gösterileriyle kutlanan 4 Temmuz bağımsızlık gününde bir açıklama yayınlayan Başkan Barack Obama, ekonomik krize değinerek Amerika'nın önünde ciddi sorunlar bulunduğunu, sorunların aşılması için işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Ekonomik kriz nedeniyle Amerika'da pek çok belediye havai fişek gösterilerini iptal etmek zorunda kaldı. Başkent Washington'da ise geleneksel konserler ve havai fişek gösterileri düzenlendi.

Başkan Obama, Bağımsızlık Günü'nü Beyaz Saray'da asker aileleriyle kutluyor. Başkan Yardımcısı Joe Biden ise bayramı Irak'ta Amerikan askerleriyle birlikte geçirdi. Bağdat'ta yapılan törende, 200 Amerikan askeri Amerikan vatandaşlığını kabul etti. Amerika'da birçok göçmen silahlı kuvvetlere katılarak Amerikan vatandaşlığına geçiyor.

Bağdat'ta Amerikan vatandaşlığını kabul eden askerlere hitab eden Biden, Amerika'nın çok uluslu yapısına dikkati çekerek "Amerika sizin sayenizde güçlü" dedi.

XS
SM
MD
LG