Erişilebilirlik

Farrah Fawcett Kansere Yenik Düştü


Ünlü televizyon yıldızı Farrah Fawcett 62 yaşında hayata veda etti.

2006 yılından bu yana kanser tedavisi gören Fawcett, Los Angeles’ta bir hastanede hayatını kaybetti.

Charlie’nin Melekleri adlı televizyon dizisiyle 1970’lerde tüm dünyada üne kavuşan Fawcett, fırtınalı özel yaşamıyla da hayatı boyunca magazin medyasının ilgi odağı oldu.
Teksaslı olan Farrah Fawcett, geçtiğimiz günlerde kanserle mücadelesinin en zor günlerini anlatan bir televizyon belgeseliyle yeniden gündeme gelmişti.

Mesleğe modellik ve dizi oyunculuğuyla başlayan Fawcett, sarı dalgalı saçları ve güzel fiziğiyle Charlie’nin Melekleri’nde sadece bir sezon oynamasına rağmen, diğer iki melekten çok daha büyük bir üne kavuşmuş ve posterleri tüm dünyada milyonlarca adet satmıştı.

1980 ve 90’larda televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol alan Farrah Fawcett, bazılarında eleştirmenler tarafından yerden yere vurulurken bazılarında ezilen, horlanan kadın rolleriyle ödüller kazandı. Son yıllarda resim yapan ve birçok sergi açan Fawcett, Hollywood’un en renkli isimlerinden biriydi.

Oyunculuğu da özel hayatı kadar iniş çıkışlı olan Farrah Fawcett, 1973 yılında “Altı Milyon Dolarlık Adam” filmlerinin ünlü oyuncusu Lee Majors’la evlendi ancak bu evlilik birkaç yıl içinde boşanmayla sonuçlandı. Farrah Fawcett’in en büyük aşkı yıllardır aralıklarla birlikte olduğu “Aşk Hikayesi” filminin unutulmaz oyuncusu Ryan O’Neal oldu. Fawcett’in bu beraberlikten Redmond adlı bir oğlu var. Ryan O’Neal, 2006’da kanser teşhisi konulmasından bu yana Farrah Fawcett’in yanından ayrılmadı.

XS
SM
MD
LG