Erişilebilirlik

İhsanoğlu: 'Obama'nın Kahire Konuşması Son Derece Olumlu'


İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Profesör Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başkan Barack Obama’nın Kahire’de İslam dünyasına yaptığı konuşmayı son derece olumlu bulduklarını söyledi.

Başkan Barack Obama’nın geçen hafta Kahire’de yaptığı konuşma bölge ülkelerinde olumlu karşılanmıştı. Merkezi Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Profesör Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Obama’nın konuşmasını son derece olumlu bulduklarını söyledi: "Biz bunu çok müspet karşılıyoruz. Başkan Obama daha önce hiçbir Amerikan başkanının söylemediği şeyleri söyledi. Kendisi İslam dünyasıyla yeni bir sayfa açmak istediğini söyledi."

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, Obama’nın İslam dünyasıyla kurulacak ilişkinin ortak çıkarlar ve ortak değerler üzerine dayandırılacağını söylemesini önemli buluyor. İhsanoğlu ayrıca Obama’nın Filistin konusundaki açıklamalarının yerinde olduğunu söyledi.

Başta İsrail – Filistin sorunu olmak üzere bölgesel konuları değerlendiren Obama, konuşmasında demokrasi, insan ve kadın haklarını da vurgulamıştı. İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu bunu da çok olumlu bulduğunu belirtti.

İhsanoğlu, İslam dünyasının ılımlı bir tutum sergilemesi ve modernleşme hedefinde olması gerektiğini ifade etti. İslam Konferansı Örgütü’nün insan ve kadın hakları konusunda bazı girişimleri olduğunu anlatan İhsanoğlu, Amerika’yla bul alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

İhsanoğlu, Obama’nın iktidara gelmesiyle Amerikan dış politikasının değişmeye başladığına dair işaretler olduğuna inandığını da kaydetti.

İhsanoğlu'nun değerlendirmesini ve Barış Ornarlı'nın haberinin tümünü dinlemek için sağ üst köşedeki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG