Erişilebilirlik

Orta Doğu'da Halk Obama’nın Açıklığından Memnun


Başkan Obama'nın Kahire’deki tarihi konuşmasına sponsorluk yapan İslami El-Ezher Üniversitesi’nden uzmanlar ve dinadamları Obama’nın konuşmasını “Arap dünyasıyla ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı” olarak değerlendirdi.

Orta Doğu ülkelerinde ise halk Obama’nın İsrail-Filistin çatışması konusunda açık konuşmasından memnunluk duyuyor. Ajans haberlerine göre İranlı yetkililer ve gözlemciler, Amerika’nın yeni bir tonla konuştuğuna işaret ederken, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Obama’nın değişimi sadece bir konuşmayla getirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hamaney, Washington’un Orta Doğu’da yaptığı “yanlışları” ve “hataları” düzeltmesi için köklü adımlar atması gerektiğini belirtti.

İsrail hükümeti de Başkan Obama’nın ilişkilerde yeni bir dönem açılması umudunu paylaştıklarını ve Amerika’nın bu yöndeki çabaları sonucu çatışmaların bitmesini arzu ettiklerini bildirdi. Batı Şeria’daki Yahudi Yerleşim birimlerinde yaşayanlar ise, Başkan Obama’yı acemi ve gerçeklerden uzak olmakla suçladı.

XS
SM
MD
LG