Erişilebilirlik

El Cezire Yeni Bir 'Bin Ladin' Teybi Yayınladı


El-Kaide lideri Usame bin Ladin’e ait olduğu ileri sürülen yeni bir video teyp yayınlandı. Teypte Başkan Barack Obama’nın Müslüman ülkelere yönelik politikaları eleştiriliyor.

El-Cezire televizyonu tarafından yayınlanan teypte Bin Ladin, Obama’yı Başkan Bush’un izinden gitmek ve İslam dünyasında Amerika’ya karşı yeni nefret tohumları atmakla suçluyor. Bin Ladin bu suçlamasını Amerika’nın, Pakistan hükümetini Taleban militanlarına karşı yürüttüğü savaşta desteklemesine dayandırıyor.

El-Kaide lideri Pakistan cumhurbaşkanı Asıf Ali Serdari’nin Swat vadisindeki askeri saldırıyı Obama’nın emriyle başlattığını da öne sürüyor. Dün de El Kaide’nin ikinci adamı Ayman El Zevahiri Mısırlıları Başkan Obama’nın ziyaretini reddetmeye çağırmıştı. El Zevahiri İslamcı internet sitelerinde yer alan açıklamasında Obama’nın kanlı mesajlar verdiğini öne sürmüştü. Kendisi de Mısırlı olan El Zevahiri açıklamasında, “bu mesajlar iyi ilişkiler kampanyaları, sahte ziyaretler ve parlak sözlerle kapatılamaz,” demişti.

XS
SM
MD
LG