Erişilebilirlik

İran, Afgan ve Pakistanlı Liderler Tahran'da Bir Araya Geldi


Tahran’da bir araya gelen İran, Afganistan ve Pakistanlı liderler, gelecekteki toplantılarına diğer ülkeleri de davet etme konusunda anlaştı. Varılan anlaşma, Amerika’nın da bu toplantılara katılabileceği işareti veriyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, bugün (Pazar) bölgesel güvenlik konularını ele almak üzere bir araya geldi.

Karzai, diğer toplantıya katılan liderlerden gelecekteki zirve toplantılarına diğer ülkeleri de davet etmelerini istedi. Ahmedinejad ve Karzai bu isteğe olumlu yanıt verdi.

Afganistan, Amerika ve NATO’nun desteğinde ülkesindeki Taleban direnişi ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele etmeye çalışıyor. Amerika da, Afganistan’ın istikrara kavuşması için İran’ın da aralarında bulunduğu komşu ülkelerin desteğini kazanmaya çalışıyor.

Bununla birlikte İran Devlet Başkanı Ahmedinejad, yabancı kuvvetlerin varlığının bölgesel güvenlik ve istikrara katkısı olmadığını savundu. Ahmedinejad, uyuşturucu ve insan kaçakçılığının üç ülkeyi de tehdit ettiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG