Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Eşcinsel Personel' Açılımı


Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın, önemli bir politika değişikliğine giderek, eşcinsel diplomatlarına eşit hak ve imkanlar sağlayacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın bu konuda yayınladığı genelge, Washington Post gazetesi ve Associated Press Haber Ajansı’nın eline geçti.

Clinton genelgede, eşcinsel diplomatların birlikte yaşadığı kişilere de, evli çiftlere verilen benzer haklar verileceğini bildiriyor. Dışişleri Bakanlığı, eşcinsel evlilikleri yasaklayan federal yasalardan dolayı bir süredir böyle bir karar almaktan kaçınıyordu. Ancak Clinton genelgede, birçok ülkenin dışişleri bakanlıklarında uzun bir süredir eşcinsel diplomatların birlikte olduğu kişilere ve ailelerine benzer haklar sunulduğunu hatırlattı. Clinton aynı genelgede, yeni uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir işaret vermiyor.

Amerikalı eşcinsel diplomatların birlikte olduğu kişiler bu yeni kararla birlikte evli çiftlerde olduğu gibi diplomatik pasaport alabilecek, dış seyahatlerinin masrafları devlet tarafından karşılanacak ve tüm dünyadaki Amerikan sağlık kuruluşlarının verdiği hizmetlerden yararlanabilecek.

XS
SM
MD
LG