Erişilebilirlik

Pakistan Ordusu Mingora'ya Girdi


Pakistan askerleri Swat Vadisi'ndeki Mingora kasabasını kontrol altına almak için operasyonları sürdürüyor. Askeri yetkililer çatışmaların çok şiddetli olduğunu, askerlerin sokak sokak ilerlediğini bildiriyor.

Tümgeneral Athar Abbas, bölgenin teröristlerden kısmen temizlendiğini, operasyonlarda 17 militanın öldürüldüğünü söyledi. Abbas, öldürülenler arasında bir komutanın da bulunduğunu belirtti.

Askeri sözcü Tümgeneral Abbas, operasyonların yavaş ilerlediğini de söyledi. Abbas, Taleban militanlarının Mingora'da kalan sivilleri kalkan olarak kullanmasından kaygı duyduğunu ifade etti.

Geçen hafta binlerce sivil Mingora kasabasından kaçmıştı.

Pakistanlı yetkililer operasyonlarda bin militanın öldürüldüğünü bildiriyor, ancak ölü sayısı bağımsız olarak doğrulanamıyor. Swat Vadisi'ndeki operasyonlar Taleban militanlarının başkent İslamabad'ın 100 kilometre dışındaki bölgeyi ele geçirmesinden sonra başladı.

2 Milyon Mülteci

Birleşmiş Milletler, Pakistan'ın Swat Vadisi'ndeki çatışmalar nedeniyle son 20 yılın en büyük mülteci sorununun meyana geldiğini açıkladı.

Yaklaşık 2 Milyon sivil çatışmalar nedeniyle yurtlarını terketmek zorunda kaldı.

BM mülteciler için 454 milyon dolar ek yardıma ihtiyaç olduğunu açıkladı. Örgütün insani yardım koordinatörü Martin Mowanja, iç göçün çapı ve hızının olağanüstü boyutta olduğunu açıkladı.

Şu ana kadar Pakistanlı mülteciler için 224 milyon dolar yardım sözü verildi.

Fransız Turist Kaçırıldı

Bu arada, Pakistan'ın Afganistan - İran sınır bölgesinde Fransız bir turistin kaçırıldığı bildirildi.

Bölgede Taleban ve ayrılıkçı Belucistan militanları faaliyet gösteriyor.

XS
SM
MD
LG