Erişilebilirlik

ABD Pakistanlı Siviller İçin Yardım Gönderecek


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Pakistan için 110 milyon dolarlık yeni insani yardım açıkladı.

Clinton, paranın Swat vadisindeki çatışmalarda evlerinden kaçan kişilere yönelik uluslararası yardım çalışmalarında kullanılacağını söyledi.

Clinton, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada Obama yönetiminin, bölgeden kaçan kişilerin evlerine hızla, güven içinde ve gönüllü olarak döneceklerini umduğunu belirtti.

Pakistan’ın Taleban’a karşı çetin bir savaş verdiğini vurgulayan Clinton, Taleban ve el-Kaide’nin yenilgiye uğratılmasında sadece Pakistan ve bölge değil Amerika’nın da çıkarı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler, Swat vadisinde geçen Nisan sonunda çatışmaların başlamasından bu yana yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin evlerini terkettiğini bildiriyor.

Swat Vadisi'nde Sokak Çatışmaları

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Swat vadisinde ordu birlikleri ile Taleban militanları arasında şiddetli sokak çatışmaları oluyor.

Pakistan ordusu, birliklerin militanlarla Matta ve Kanju kasabalarında çatıştığını ve bölgenin en büyük kenti Mingora’ya doğru ilerlediğini bildirdi.

İnsan Hakları Gözlem örgütü, Taleban’ı Mingora’da sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak ve kente mayın döşemekle suçladı. Örgüt, Pakistan ordusunu da sivil kayıpları önlemek için daha çok çaba harcamaya çağırdı.

Sivil kayıplar konusunda resmi açıklama yapılmıyor. Ancak Pakistan ordusu dün son çatışmalarda 16 militan ve dört askerin öldüğünü açıkladı. Askeri yetkililer, bugüne kadar bin militanın öldürüldüğünü öne sürüyor.

XS
SM
MD
LG