Erişilebilirlik

Domuz Gribi Bu Kez Türkiye ve Hindistan'da


Türkiye ve Hindistan, domuz gribinin rastlandığı ülkelere eklendi. Türk yetkililer, Amerika’dan Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan giriş yapan 26 yaşındaki Iraklı bir kişide domuz gribine rastlandığını açıkladı.

Hastanın yakınlarına yapılan testte, eşinde grip açısından şüpheli olabilecek bulgular elde edildi. Yetkililer, kesin sonuca ulaşmak üzere ek testler yapılacağını bildirdi.

KLM havayollarına ait 1613 sefer sayılı uçakla İstanbul’a inen yolcuda termal kamera aracılığıyla yüksek ateş belirlenmiş, bunun üzerine yolcu Haseki Hastanesi’nde gözetim altına alınmıştı. 26 yaşındaki Iraklı’nın 6 kişilik ailesi de sağlık gözetimi altında tutuluyor.

Bu arada Sağlık Bakanlığı, hasta ile aynı uçakta seyahat eden 163 yolcunun isimlerini belirledi. Yolculardan 96’sının İstanbul'da uçaktan indiği belirlendi. Amerikalı hastanın temas ettiği yolcular yakından izleniyor. Bu kişilere koruyucu amaçlı ilaç da veriliyor.

Hindistan’da da ilk domuz gribi vakasının belirlendiği açıklandı. Bu ülkeye de hastalık, New York’tan giden bir hastayla bulaştı. Haydarabat’a giden yolcunun karantinaya alındığı bildirildi.

XS
SM
MD
LG