Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Bağdat'a Gitti


Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Amerikan birlikleri Irak’tan çekilmeden önce Washington ve Bağdat’ın istihbarat alanında ilerleme sağlaması gerektiğini söyledi.

Bağdat’a sürpriz bir ziyarette bulunan Temsilciler Meclisi başkanı, askeri alanda doğacak açığın güçlü bir istihbaratla kapatılması gerektiğini kaydetti. Pelosi, iki ülkenin yolsuzlukla mücadelede de işbirliği yapması çağrısında bulundu. Dün Irak ticaret bakanının kardeşi zimmete para geçirme suçuyla tutuklanmıştı.

Nancy Pelosi, Irak Başbakanı Nuri el Maliki’yle, Amerikan askerlerinin çekilme planını görüştü. Pelosi, asker azaltılmasıyla ilgili anlaşmalara bağlı kalacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Barack Obama, Amerikan muharip birliklerini gelecek yıl Ağustos ayının sonuna kadar çekiyor. İki ülke arasında imzalanan güvenlik anlaşması da, Amerikan birliklerinin tamamının 2011 yılı sonuna kadar Irak’tan ayrılmasını öngörüyor.

Öte yandan Nisan, son bir yıl içinde Irak’ta en çok can kaybı yaşanan ay oldu. Geçen ay şiddet olaylarında 355 kişi, öldü.

XS
SM
MD
LG