Erişilebilirlik

Amerika Türkiye ile Ortaklığı İlerletmek İstiyor


Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer, Amerika’nın Türkiye ile ortaklığını geliştirmek istediğini söyledi. Hammer, dün düzenlediği basın toplantısında Başkan Barack Obama’nın Türkiye ziyaretine ilişkin bir soruyu yanıtlarken , Türkiye ziyaretinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin hem NATO çerçevesinde hem de geniş Ortadoğu kapsamında önemli bir stratejik ortak ve dost ülke olduğunu vurgulayan Hammer, Başkan Obama’nın Türk liderlerle yaptığı görüşmelerin çok iyi geçtiğini de söyledi.

‘Türkiye ile ortak çıkarlarımız üzerinde çalışabilmek için ortaklığımızı ilerletmek istiyoruz. Bunun için ortak zemin oluşturduğumuza inanıyoruz’ diye konuşan sözcü, bu çerçevede Başkan’ın ilk Avrupa gezisine Türkiye’yi de eklemiş olmasının önemli olduğunu ve Türkiye ile açık bir diyalog ve görüş alışverişi içinde olmayı umduklarını ifade etti.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma sürecine de değinen Hammer, bu konuda önemli adımlar atıldığını ve bu süreci teşvik etmeye devam edeceklerini vurguladı.

XS
SM
MD
LG