Erişilebilirlik

Giyim Mağazalarından Farklı Pazarlama Teknikleri


Amerika’da 7 ile 14 yaş arasındaki kız çocuklarına yönelik hazır giyim pazarının hacmi yılda 40 milyar dolardan fazla. Uzmanlara göre bu yaş grubundaki kız çocukları her yıl kişi başına iki bin dolardan fazla para harcıyor. Bazı firmalar bu genç müşteri kitlesine ulaşmak için Internet’i kullanıyor.

7 Yaşındaki Bella Haiz yaşıtları gibi modayla yakından ilgileniyor. Pazarlamacılar için 7-14 yaş grubundaki kız çocukları oldukça cazip bir kitle. Bella Fashionology adlı web sitesine girip burada kendi kıyafetlerini tasarlayabiliyor. Bella istediği tarz tişörtü seçiyor. Sonra da rengine karar veriyor. Bu Bella’ya için zevkli bir oyun. Annesiyse bu konuda temkinli.

Uzmanlara göre Internet, 7-14 yaş arası kız çocuklarına hitap eden firmalar için yeni bir pazarlama aracı. Satış uzmanı Jayne O’Donnell’ın bu yaş grubundaki kızların alışveriş merakı üzerine yazdığı kitap yakında piyasaya çıkacak. O’Donnell şöyle konuşuyor: “Bu yaştaki kızlar, alışveriş merkezlerinde gezmek yerine bilgisayarları başında vakit geçiriyor.’’ O’Donnell, Internet üzerinden alışveriş yapmanın bu yaşlardaki kız çocuklarına oyun gibi geldiğini söylüyor.

Fashionology.com sitesi şirketin Los Angeles’daki şubesinin elde ettiği başarı üzerine kurulmuş. Şirketin sahibi Elizabeth Wiatt tüm dünyadan kız çocuklarının siteyi ziyaret ettiğini söylüyor. Wiatt’a göre Bangkok’tan Avustralya’nın başkenti Sidney’e oradan Teksas’a kadar bütün kız çocukları Fashionology.com’u kullanıyor. Bella’nın annesi Annette Larkin çocukları denetlemenin önemini vurguluyor. Internet’te alışveriş yapmanın erken yaşta tüketiciliği teşvik ettiğini belirten Larkin, “Alışveriş yapmanın kızım için bir hobi haline gelmesini istemiyorum.’’ Larkin kızı Bella’yla zaman geçirmek amacıyla bir alışveriş merkezine gidip alışveriş yapmayı tercih ediyor.

XS
SM
MD
LG