Erişilebilirlik

Pakistan'da İntihar Saldırısı: 20 Ölü


Pakistan'da bir intihar bombacısı aracını güvenlik kontrol noktasına çarparak 20 kişiyi öldürdü.

Hangu kasabası yakınlarında düzenlenen saldırıda ölenlerin çoğu polis memuruydu. Saldırıda iki sivil hayatını kaybetti, en az 12 kişi yaralandı.

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Yusuf Gilani saldırıyı kınadı. Zerdari, ülkesinde terör ve aşrıcılığın kökünü kazıyacağını söyledi.

Pakistan'ın kuzeybatısında Taleban ve diğer İslamcı grupların saldırıları artmış bulunuyor.

Holbrooke: Pakistan'ın Daha Fazla Yardıma İhtiyacı Var

Amerika'nın Afganistan - Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, terörle mücadele çalışmaları için Pakistan'ın daha fazla uluslararası desteği ihtiyacı olduğunu söyledi. Holbrooke, Pakistan için toplanan beş milyar dolarlık yardımın "yetersiz" olduğunu söyledi.

Amerika Pakistan'a bir milyar dolar para yardımı gönderiyor. Holbrooke, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de büyük miktarda yardım yaparak Pakistan'da istikrarın sağlanmasının dünya açısından önemli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Holbrooke el Kaide ve Taleban'ın ciddi bir tehdit oluşturduğunu, bu grupların uluslararası toplumu da tehdit ettiğini ve Pakistan'daki gelişmelerin Afganistan'ı da etkilediğini vurguladı.

Pakistan'a Beş Milyar Dolar Yardım Sözü

Tokyo’da yapılan Pakistan’a yardım konferansında, İslamabad hükümetine beş milyar dolar bağış sözü verildi.

Japonya ile Dünya Bankası'nın birlikte düzenlediği konferansa 40 ülke ve uluslararası kuruluş katıldı.

Amerika ve Japonya birer milyar, Avrupa Birliği, Suudi Arabistan ve İran ise yüzlerce milyon dolar tutarında yardım vaat etti.

Zerdari, konferansta yaptığı konuşmada, Taleban ve diğer şeriatçı örgütlere karşı mücadeleyi arttıracağını söyledi.

XS
SM
MD
LG