Erişilebilirlik

Obama: 'Ekonomide İyileşmenin İşaretleri Görüldü'


Başkan Barack Obama, Amerikan ekonomisinde iyileşme işaretleri görüldüğünü, ancak 2009’un çok sayıda kişinin sıkıntı çekeceği zor bir yıl olacağını vurguladı.

Bugün Georgetown Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Obama, yönetimin atmış olduğu adımları savundu. Obama, şu ana kadar alınan önlemler sayesinde, toplu işten çıkarma olaylarında azalma olduğu, inşaat şirketlerinin yeni istihdam yarattığını ve emlak sektörüne de destek verildiğini kaydetti.

Obama, konuşmasında, finans sektörünün daha iyi denetlenmesi için bazı önlemler alınması gerektiğini de söyledi. Ekonomik krize finans sisteminin iyi denetlenmemesinin yol açtığını belirten Obama, özelikle yatırım şirketleri için ciddi kuralların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Amerikalı yetkililer son günlerde, alınan önlemlerin etkisini göstermeye başladığını savunuyor.

Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke de ekonomik küçülmenin yavaşlamaya başladığına dair işaretler bulunduğunu söyledi. Bernanke, emlak sektörü ve tüketici harcamalarında bir iyileşme görüldüğünü kaydetti.

Ancak, bugün yayınlanan bir rapora göre Amerika’da Mart ayında perakende satışlarında yüzde 1,1 oranında düşüş kaydedildi. Ekonomistler perakende satışlarında artış olmasını bekliyordu.

XS
SM
MD
LG