Erişilebilirlik

Odierno: 'Irak'ta Şiddet Olayları Önemli Ölçüde Düştü'


Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı, son günlerde yaşanan bombalı saldırılara rağmen ülkede şiddet olaylarının altı yılın en düşük düzeyinde olduğunu açıkladı.

CNN televizyonuna konuşan Orgeneral Ray Odierno, bazı direnişçilerin hala ciddi saldırılar düzenleyebilecek güçte olduğunu, ama bunların küçük hücrelerden oluştuğunu söyledi. Odierno, Irak ve Amerikan kuvvetlerinin bu hücreleri temizlemek için yoğun çaba sarf ettiğini sözlerine ekledi.

Dün Salahaddin ilinde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askeri öldü. Cuma günü de Irak’ın kuzeyinde bir intihar bombacısı beş Amerikan askeriyle iki Iraklı polisi öldürmüştü. Saldırı, son bir yıldır Amerikan askerlerini hedef alan en kanlı olay oldu.

Orgeneral Odierno, güvenlik açısından gerekirse Amerikan askerlerinin Haziran’dan sonra da bazı Irak kentlerinde kalmasını önerebileceğini söyledi. Askerlerin Haziran sonunda tüm kentlerden çekilmesi planlanıyordu. Odierno, bu konuda son kararın Irak hükümetine bağlı olduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG