Erişilebilirlik

Tayland'da Gösteriler Büyüyor


Tayland’da hükümetin olağanüstü hal ilan etmesine rağmen hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor.

Bangkok’taki protesto gösterileri nedeniyle kentte yapılacak uluslararası zirve iptal edildi, yabancı liderler ülke dışına çıkarıldı. Göstericilerin İçişleri Bakanlığı binasını bastıkları ve Başbakanı taşıyan bir araca saldırdıkları bildiriliyor. Başbakan Abhisit Vejjajiva’nın saldırı sırasında araçta olup olmadığı doğrulanmamakla birlikte sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Kentte silah sesleri duyulduğu da gelen haberler arasında. Ancak silahların kimler tarafından ateşlendiği ve yaralı ya da ölü olup olmadığı kesinlik kazanmadı.

Tayland hükümeti olağanüstü hal ilan ederek, polise 5 kişiden fazla toplanan grupları gözaltına alma yetkisi verdi. Ayrıca basına da sansür uygulanması kararı alındı. Bangkok sokaklarına çok sayıda polis ve asker sevk edildi. Gösterilciler, liderlerinin serbest bırakılması için emniyet binası önünde toplandı.

Bu arada güvenlik güçlerine ait iki aracı ele geçiren protestocuların, aracın üstüne çıkarak ellerindeki bayraklarla dans ettikleri görüldü. Askerlerin ise göstericilere çok fazla direnç göstermedikleri belirtiliyor.


XS
SM
MD
LG