Erişilebilirlik

İtalya'da Depremde Ölenler İçin Toplu Cenaze


İtalya depreminde ölenler için düzenlenen toplu cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Pazartesi günü meydana gelen 6 virgül 3 şiddetindeki depremde ölü sayısı en son 289’a çıktı. Ölenlerin yakınları bugünkü cenaze töreninde üzerine çiçekler konmuş tabutların başında göz yaşı döktü.

Ölen çocukların tabutları ise anne babalarının tabutlarının üzerine kondu. Papa Benedict yakınlarını kaybedenlere gönderdiği taziye mesajında geride kalanlar için tanrıdan cesaret ve umut dilediğini söyledi. Depremde hayatını kaybeden Müslümanlar için de bir İmam tarafından vaaz verildi.

Cenaze törenine İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve Kardinal Tarcisio Bertone de katıldı.

Cumhurbaşkanı Georgio Napolitano, can kayıplarından çürük binaları sorumlu tuttu ve çöken binaları çizen, yapan ve denetleyenleri vicdanlarıyla hesaplaşmaya çağırdı.

Başbakan Berlusconi ise L’Aquila kentinin yeniden yapılandırılması ve inşası için gerekli mali yardımların yapılacağını duyurdu. Depremde 28 bin kişi de evsiz kaldı.



XS
SM
MD
LG