Erişilebilirlik

Rasmussen: 'Dini Hassasiyetleri Gözeteceğim'


NATO Genel Sekreterliği görevini devralacak olan Anders Fogh Rasmussen Müslümanlar’ın kaygılarını gidermek amacıyla dini hassasiyetlere önem vereceğini söyledi. Rasmussen dini hassasiyetleri gözeteceği mesajını, İstanbul’daki Medeniyetler İttifakı zirvesinde verdi.

NATO üyesi Türkiye Danimarka Başbakanı olarak 2006 yılında Hz. Muhammet karikatürlerinin yarattığı kriz sırasında izlediği politikayı yüzünden Rasmussen’in NATO genel sekreterğini veto tehdidinde bulundu. Türkiye Başkan Obama’nın verdiği bazı garantilerden sonra veto tehdidini geri çekti.

Fogh Rasmussen İstanbul’daki konuşmasında, dünyanın en büyük dinlerinden biri olan Müslümanlık’a saygı duyduğunu bir kez daha tekrarladı. Rasmussen Danimarka başbakanı iken karikatürleri, ifade özgürlüğü çerçevesinde savunmuştu. Karikatürler İslam dünyasının büyük bölümünde şiddetli protesto gösterilerine yol açmıştı.

Rasmussen Medeniyetler İttifakı zirvesinde farklı kültür ve dinler arasındaki dialoğun karşılıklı anlayış ve saygıya dayanması gerektiğini belirtti. Rasmussen PKK’yı destekleyen Roj TV’nin terörizme desteğinin savcıların incelemesi altında olduğunu söyledi. Türk basını ise Roj TV’nin kapatılacağı konusunda Danimarka hükümetinden söz alındığını bildiriyor.

XS
SM
MD
LG