Erişilebilirlik

Maliye Bakanı Geithner: 'İşsizlik  Daha da Yükselecek'


Maliye Bakanı Timothy Geithner yüzde 8 buçukluk işsizlik oranının daha da yükselebileceği uyarısında bulundu. Bakan Amerika ve diğer ülkelerin ekonomik canlanma yönünde ilerlemeye devam etmesi gerektiğini kaydetti.

CBS televizyonunun bir programında konuşan maliye bakanı işsizliğin, ekonomik kötüye gidişin durup şirketler yeniden işe almalara başlayıncaya kadar yükselmeye devam edeceğini, ancak bu aşamadan sonra inişe geçeceğini söyledi.

Amerika maliye bakanı ekonomide bazı cesaret verici gelişmeler gördüğünü de kaydetti. Konut kredisi faizlerinin çok düştüğüne işaret eden Geithner, bazı mali şirket yöneticilerinin hükümet tarafından değiştirildiğini hatırlattı.

General Motors otomobil şirketi yöneticisinin görevden alınmasını da savunan bakan, bu şirketin yeniden yapılanmasına yardım etmek istediklerini kaydetti.

General Motors’un yeni başkanı, iflasın önlerindeki en iyi seçeneklerden biri olabileceğini belirtti. Fritz Henderson şu anda dört büyük model üzerinde yoğunlaşıp, halkın otomobillerine güvenini kazanmak amacıyla kaliteyi artırmayı öngören bir plan üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG