Erişilebilirlik

Liderlerden Ekonomiyi Düzeltme Çağrısı


Başkan Barack Obama ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown ekonomik krize karşı küresel işbirliği çağrısında bulundu. Londra’da 20’ler grubu zirvesi öncesi bir araya gelen iki lider, mevcut ekonomik krizin bir daha meydana gelmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Obama Londra’ya ders vermeye değil diğer liderleri dinlemeye geldiğini söyledi ve kriz nedeniyle küresel ticarete kısıtlamalar getirilmemesini istedi. Amerika ve İngiltere ekonomiyi canlandırmak için hükümet harcamalarının arttırılmasını; Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri ise mali kuruluşların daha sıkı denetlenmesini istiyor.

Almanya başbakanı Angela Merkel ise dünya liderlerini piyasa reformu için bağlayıcı anlaşmalar yapmaya çağırdı. Merkel, Berlin’de yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin zirveden “sahte bir uzlaşma” çıkmasını kabul etmemekteki ısrarını paylaştığını belirtti. Ancak Merkel, Sarkozy’nin zirveyi terketmesinin yapıcı olmayacağını söyledi.

Sarkozy liderler küresel mali piyasaları daha sıkı denetleme üzerinde anlaşmazsa zirveyi terkedeceği tehditinde bulunmuştu.

XS
SM
MD
LG