Erişilebilirlik

Obama Türkiye'nin Önemini Vurgulamak İstiyor


Başkan Barack Obama'nın Türkiye'ye giderek Amerika'nın ikili ilişkilere ne kadar önem verdiğini göstermek istediği vurgulanıyor.

Obama Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

Obama'nın İstanbul'da kültürel liderlerle görüşeceği ve öğrencilerin katılacağı bir yuvarlak masa toplantısı yapacağı belirtildi.

Obama Türkiye'nin Önemini Vurgulamak İstedi

Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Dennis McDonough, Başkan Barack Obama'nın ilk Avrupa ziyaretinde Türkiye'ye giderek bu ülkeye verilen önemi vugulamak istediğini söyledi.

McDonough, "Başkan Obama Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu, önemli bir NATO mütefiki olduğunu, Amerika için pek çok konuda önemli bir ortak olduğunu vurgulamak istedi" diye konuştu.

Beyaz Saray yetkilisi, Türkiye'nin sadece NATO çerçevesinde değil pek çok açıdan önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin İsrail ve Suriye arasında yaptığı arabuluculuk çalışmalarına dikkati çeken McDonough, Türkiye'nin Avrupa ve Asya arasında gerçek bir köprü olduğunu söyledi.

McDonough, Başkanın Türkiye'de bütün bu konulara değineceğini kaydetti.

Yuvarlak Masa Toplantısı

Başkan Barack Obama'nın İstanbul'da öğrencilerle yuvarlak masa toplantısı yapacağı açıklandı.

İstanbul'da kültürel liderlerle görüşecek olan Obama bir yuvarlak masa toplantısı yapacak.

Beyaz Saray, internet aracılığıyla Asya ve Avrupa'dan gençlerin de bu toplantıya katılabileceğini bildirdi.

İttifakların Güçlendirilmesi Hedefleniyor

Obama, önce Londra'da G20 zirvesine katılacak. NATO çalışma grubu toplantısı için Strasburg'a gidecek olan Obama, daha sonra Prag'da Avrupa Birliği zirvesine katılacak. Obama'nın Avrupa turunun son durağı Türkiye olacak.

Obama'nın temaslarında küresel ekonomik sorunlara ağırlık verilecek. Beyaz Saray yetkilileri, ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesine ek olarak "ittifakların güçlendirilmesinin" de hedeflendiğini vurguluyor.

Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

XS
SM
MD
LG