Erişilebilirlik

AIG'nin İkramiye Skandalı Yeni Denetleme Dairesi İhtiyacı Doğurdu


Başkan Barack Obama, AIG adlı şirketin karıştığı ikramiye skandalının, hükümetten yardım alan şirketleri denetleyecek yeni bir daire ihtiyacını ortaya koyduğunu söyledi.

Obama, halen bankaları denetleyen Amerikan Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu gibi yetkilere sahip olacak bir ‘mali yardımları denetleme dairesi’ kurulması konusunda Kongre ile temas halinde olduğunu açıkladı.

Aldığı devlet yardımının bir bölümünü yöneticilerine yüklü bir ikramiye olarak dağıtan American International Group adlı şirketin müdürü Kongre’de ifade verdi.

Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonu’nda öfkeli milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Edward Liddy, ikramiyeler konusunda halkın tepkisini anladığını ancak şirketin personel ile imzalanan sözleşmelere uymak zorunda olduğunu söyledi.

Liddy, 100 binin üzerinde ikramiye alan personelden en az ikramiyelerinin yarısını geri vermelerini istediğini ve bazılarının tümünü iade ettiklerini açıkladı.

AIG’nin yöneticilerine 165 milyon dolar ikramiye dağıtıldığının öğrenilmesi ülkede şok yarattı.

Hatalı yatırımlar nedeniyle iflasın eşiğine gelen şirket, federal hükümetin 170 milyar Dolarlık yardımıyla batmaktan kurtulmuştu.

XS
SM
MD
LG