Erişilebilirlik

Türk Bilimadamı Nanoteknoloji Alanındaki Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor


Amerika’da önemli başarılara imza atan Türk bilimadamlarından biri de Prof. Aydoğan Özcan. Genç yaşına rağmen Amerika’nın en tanınmış üniversitelerinde yaptığı çalışmalarla göz dolduran Özcan, halen Kaliforniya Üniversitesi’nin Los Angeles kampüsünde nanoteknoloji üzerinde araştırma yapıyor.

Amerika’nın en tanınmış üniversitelerinden biri olan UCLA –Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles kampüsü- ilk kez 1929 yılında kurulduğunda toplam 4 binaya sahipti. Bugünse yaklaşık 2 kilometre karelik alan üzerine kurulu kampüste, sosyal bilimlerden, sanata; tıp ve mühendislik alanlarına kadar birçok konuda eğitim veriliyor. UCLA son yıllarda mühendislik öğrencilerinin de en fazla tercih ettiği okullardan biri olmaya başladı.

UCLA’in en genç ve başarılı profesörlerinden biri olan Aydoğan Özcan Bio ve nanoteknoloji alanlarında ses getiren çalışmalar yürütüyor. Projeleriyle uluslararası ödüllere layık görülen ve birçok kurumun parasal destek almaya hak kazanan Prof. Özcan’ı Amerika'nın Sesi'nden Özge Övün Los Angeles’taki laboratuvarında ziyaret etti. Prof. Dr. Aydoğan Özcan ile söyleşiyi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG