Erişilebilirlik

Clinton: 'Obama da Türkiye'yi Ziyaret Edecek'


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la görüştu. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra Orta Doğu'da istikrar çabaları üzerinde duruldu.

Bugün Ankara'ya giden Clinton Anıt Kabri ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu ve çelenk koydu. Clinton Anıt Kabir'den ayrılırken orada bulunanları selamladı.

Daha sonra Başbakan Erdoğan'la biraraya gelen Clinton'ın Erdoğan'la görüşmesinden sonra Başbakanlıktan yapılan açıklamada görüşmede Orta Doğu, Irak, Afganistan ve terörle mücadele konuları üzerinde durulduğu bildirildi.

Clinton daha sonra Dışişleri Bakanı Babacan'la görüştü ve birlikte çalışma yemeği yedi. İki bakan yemekten sonra ortak basın toplantısı yaptı. Clinton basın toplantısında Başkan Barack Obama'nın önümüzdeki bir ya da iki ay içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Clinton, Obama'nın kendisinden Türkiye'yi yakın zamanda ziyaret edeceği şeklindeki mesajını iletmesini istediğini ve ziyaret sırasında iki müttefik ülkenin, Irak'taki Amerikan askerlerinin en güvenli ve etkin bir şekilde geri çekilmesi konusunda danışmalarda bulunacaklarını söylediğini bildirdi.

Amerikalı yetkililer, Türkiye'yi Amerikan dış politikasının gündeminde yeralan bazı önemli konuların çözümünde önemli rol oynayabilecek bir müttefik olarak görüyor. Bunlar arasında Amerikan kuvvetlerinin Irak'tan çekilmesi, İran'ın nükleer programı ve Afganistan'daki durum sayılıyor.

Türkiye, Irak'tan çekilecek Amerikan kuvvetleri için güvenli çıkış yolu sağlama konusunda yardımcı olacağını açıklamış bulunuyor.




XS
SM
MD
LG