Erişilebilirlik

VOA - TGRT Haber Ortak Yayını


3 Mart Amerika'nın Sesi - TGRT Haber Ortak Yayını: Demokrat Partili Illinois Senatörü Dick Durbin, dün Senato Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kıbrıs'taki gelişmeleri değerlendirdi. Durbin geçen ay Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'ta temaslarda bulunmuştu.

New York Borsasında Dow Jones endeksindeki büyük düşüşün ardından Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke Kongre üyelerine bilgi verdi. Bernanke, ekonomiyi canlandırmak için acil önlem alınmaması durumunda Amerika'da uzun süreli bir durgunluk yaşanabileceği uyarısında bulundu.

1915 olaylarının sorykırım olarak nitelenmesi çağrısında bulunan bir tasarının ay sonuna kadar Kongre'ye sunulacağı bildiriliyor. Türkiye önlem almaya başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir heyet Washington'da temaslarda bulunuyor.

Washington'da bu hafta ayrıca Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren de temaslarda bulunacak. Ekren'in Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileriyle Amerika Maliye Bakanı Tim Geithner'la görüşmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG