Erişilebilirlik

ABD Heyeti Kerkük'te Temaslarda Bulunacak


ABD yönetimi, Kerkük kentine üst düzey yetkilerden oluşan bir heyet gönderdi. Bugün kenti ziyaret edecek olan heyet, Kerkük yönetimi ve kentin halk temsilcileriyle Kerkük sorununu görüşecek.

ABD'nin yeni yönetimi, Irak'tan çekilmeden önce Kürtlerle Bağdat arasındaki en karmaşık sorunlardan bir olan Kerkük sorununu çözümü konusunda harekete geçti.

ABD heyeti, Kerkük sorununun çözümü konusunda Kerkük İl Yönetimi ve kentteki halk toplulukları temsilcileriyle toplantılar düzenleyecek.

Kerkük İl Meclisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı belirtildi.

Açıklamada heyetin Kürt, Arap, Türkmen ve diğer halk toplulukları temsilcileriyle bir dizi toplantılar gerçekleştireceği belirtilirken, görüşmelerin Kerkük sorununa ortak çözüm yolları üzerinde otaklanacağı ifade edildi.

Maliki, Kerkük’e 241 Polis Amiri Atadı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Kerkük Emniyet Müdürlüğüne kendi ekibinden 241 polis amiri atadı. 2003 yılından bu yana Kerkük kentinde Kürt siyasi partilerinin çok sayıda polis ataması yaptığı iddia ediliyordu. Maliki’in bu uygulması kentteki güvenlik güçlerini dengelenmesi olarak yorumlandı.

Kerkük Emniyet Müdürü Cemal Tahir yaptığı açıklamda, "lrak Başbakanı Nuri Maliki, bizim bilgimiz ve onayımız olmadan kendi partisine üye olan 241 polisi, emniyet müdürlüğüne 'amir' rütbesiye atadı" dedi.

Cemal Tahir, "Kerkük polisi olarak bu karardan haberdar edilmedik ve kararı da onaylamadık. Fakat, aynı zamanda Maliki'nin bu kararını da red edemezdik. Karar Maliki'nin talimatıyla lrak İçişleri Bakanlığınca çıkarıldı" diye konuştu.

XS
SM
MD
LG