Erişilebilirlik

Oscar'a 'Slumdog Millionaire' Damgası


Hollywood’un en başarılı beyaz perde sanatçılarını değerlendirdiği Oscar ödülleri Pazar akşamı sahiplerini buldu.

Hindistan’da çekilen Slumdog Millionaire yılın en iyi filmi seçildi. On kategoride aday gösterilen film, en iyi film ve en başarılı yönetmenin de aralarında bulunduğu yedi dalda ödül kazandı.
Yılın en başarılı aktörü ödülünü, öldürülen eşcinsel politikacı Harvey Milk’in yaşamını anlatan Milk adlı filmle Sean Penn kazandı. En iyi kadın film sanatçısı ödülünü de, The Reader adlı filmdeki rolüyle, İngiliz sanatçı Kate Winslet aldı.

Film dünyasının ünlülerinin katıldığı törende, en iyi yardımcı aktör ödülüne geçen yıl ölen Avusturyalı sanatçı Heath Ledger, The Dark Knight adlı Batman filmindeki Joker rolüyle layık görüldü. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü de, İspanyol sanatçı Penelope Cruz, Woody Allen tarafından yazılan Vicky Christina Barcelona filmindeki rolüyle
kazandı.

Hindistan Başarıyı Kutluyor

Hindistan, ülkelerinde çekilen iki filmin, “Slumdog Millionaire” ve dudağı yarık bir kızın hikayesinin konu alındığı kısa belgesel “Smile Pinki”nin Oscar almasının sevincini yaşıyor.

Slumdog Millionaire’in çekildiği Dharavi mahallesinde Oscar töreni danslar ve alkışlar arasında seyredildi.

Birçok Hindistanlı, filmin müziklerini yapan ve en iyi film müziği ve orijinal şarkı dalında Oscar’ı kazanan müzisyen A.R.Rahman ile gurur duyduğunu söylerken Smile Pinki’de hikayesi anlatılan 6 yaşındaki küçük kız da birçok tebrik mesajı aldı.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh kazananları kutladı ve başarılarının ülkesini gururlandırdığını söyledi.

XS
SM
MD
LG