Erişilebilirlik

Obama, Gül ve Erdoğan'la Telefon Görüşmesi Yaptı


Yeni Başkan Barack Obama, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’a telefon ederek iki ülke arasında ilişkilerin daha da güçlendirilmesi dileğinde bulundu.

Beyaz Saray’ın yazılı açıklamasında, Obama’nın Gül ve Erdoğan’la “sıcak ve yapıcı” görüşmeler yaptığı belirtildi. Obama görüşmede ayrıca Türkiye ve Amerika’nın, NATO’da etkili bir şekilde birlikte çalışmasını istedi.

Açıklamada, Obama’nın, Gül ve Erdoğan’la telefon görüşmesinde, Türkiye-Irak ilişkilerine Amerika’nın verdiği destek, Ortadoğu barış çabalarında işbirliğinin önemi ve Amerika’nın Afganistan ve Pakistan politikaları konularının ele alındığı da kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada da, “Başkan Obama, Türkiye-Amerika ilişkilerine verdiği önemi vurgulamış, Türkiye’nin bölgesel konularda gösterdiği liderliği takdir ettiklerini ifade etmiştir,” denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan ayrı açıklamada da, Obama’nın Gazze sorunu konusunda Erdoğan’ın liderlik girişimini övdüğü belirtildi. Başbakanlık açıklamasında, PKK terörü ve Ermenistan’la ilişkilerin iki liderin görüşmesinde ele alındığı kaydedildi.

XS
SM
MD
LG