Erişilebilirlik

Almanya'dan KKTC'ye Tarifeli Uçak Seferleri


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ‘Gerçek Akdeniz’ sloganıyla bir süredir daha fazla turist çekebilmek için yoğun bir tanıtım kampanyası sürdürüyor. Ancak Kuzey Kıbrıs’a uluslararası uçuş yapılamaması bu çabaları şimdiye dek sonuçsuz bıraktmıştı. Şimdi, Almanya’dan Lefkoşa’ya tarifeli seferlerin başlayacak olması Kuzey Kıbrıs turizmi için yeni bir umut yarattı.

Çeşitli görüş ve partilerden Alman siyasetçiler son dönemlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcileri ile iyi bir diyalog kurmanın ötesinde, uygulanan ambargoların ve uluslararası alandaki tecritin kalkması yönünde aldıkları tavırlar ve yaptıkları açıklamalarla dikkati çekiyorlar. Bu bağlamda akla gelen ilk iki isim, KKTC’nin durumunu sık sık gündeme getiren Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve KKTC’nin en yoğun destekçilerinden biri olan eski Başbakan Gerd Schröder. Sosyal Demokrat SPD’li Schröder, geçen yıl KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in resmi davetlisi olarak gittiği Lefkoşe’de Almanya'dan KKTC'ye direkt uçuş olmasında sakınca görmediğini vurgulamış ve Kıbrıs Rum yönetiminin tepkisini çekmişti.

KKTC’ye yönelik izolasyonların kaldırılmasının önemli bir simgesi haline dönüşen uçuşlar, 1 Nisan’da Almanya’dan başlayacak tarifeli seferlerle yeni bir aşamaya girecek. Buna göre, bu tarihten itibaren özel bir havayolu şirketi Berlin, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Köln, Düsseldorf ve Hannover kentlerinden Lefkoşe’deki Ercan Havalimanı'na, İstanbul ve Antalya üzerinden tarifeli seferler düzenleyecek. Uçuşların yolculara yansıyacak bedeli Avrupa şehirleri ile Türkiye arasındaki uçuş fiyatları ile eşit olacak. KKTC Almanya fahri temsilcilerinde Turgay Hilmi, tarifeli seferlerin uluslararası izolasyonun kırılması yolunda çok önemli bir adım olduğunu, bundan sonraki hedefin Kuzey Kıbrıs'a uygulanan diğer ambargoların kaldırılması olduğunu belirtiyor.

Turizm uzmanları Kıbrıs Rum kesimine yılda 2.5 milyon turistin gittiğini, Türkiye dışından KKTC’ye gelen turist sayısının ise 160 bin civarında olduğunu söylüyorlar.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG