Erişilebilirlik

Hillary Clinton Uzakdoğu Ziyaretine Japonya'dan Başladı


Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ilk dış gezisini Uzakdoğu’ya yapıyor. Dün bölgeye hareket eden Dışişleri Bakanı, Japonya, Endonezya, Güney Kore ve Çin’i içeren bir haftalık ziyaretinde, Kuzey Kore’nin nükleer silah edinmesini önlemeye ve dünyayı saran ekonomik krizi durdurmaya çalışan Obama yönetiminin, bölgeye verdiği önemi anlatmaya çalışacak.

Japonya’ya ulaşan bakan, 8 bin Amerikan askerinin Tokyo’dan Amerika’nın Büyük Okyanus’taki Guam adasına naklini öngören bir anlaşma imzalayacak.

Clinton Endonezya’da, on ülkenin üyesi olduğu Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ASEAN’la daha yakın ilişki kurulmasını isteyecek.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Çin’de ise, geleneksel ekonomik ve ticari ilişkilerin ötesinde daha geniş ikili ilişkiler kurulması için çalışacak. Clinton, olumlu ve daha yakın Çin-Amerikan ilişkilerinin barış ve refah için hayati önem taşıdığını söyledi.

Hillary Clinton Cuma günü yaptığı konuşmada, Amerika’nın, mali bunalımdan terörizme ve iklim değişikliğine kadar uzanan büyük dünya sorunlarının çözümüne yardım kapasitesinin, Asya’da alınacak kararlara bağlı olacağını belirtti.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG