Erişilebilirlik

Güneydoğu'da Öcalan Yanlısı Gösteriler Sürüyor


Diyarbakır’da polis, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünde protesto gösterisi yapmak isteyenlere müdahale etti.

DTP İl Binası önünde toplanan ve aralarında DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu grubun basın açıklaması yapmak için Koşuyolu Semti'ne yürüme talebi polis tarafından kabul görmedi.

Uyarılara rağmen dağılmamakta direnen gruba karşı tazyikli su, biber gazı ve copla müdahale eden polise, göstericiler de taş ve sopalarla karşılık verdi.

Ara sokaklara dağılan gruplar gösterilerini sürdürdü. Polisle grup arasındaki arbedede çok sayıda gösterici yaralandı. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde de gösteriler vardı. Gece bir araya gelen göstericiler ateş yaktı ve PKK lehine sloganlar attı. Polisin müdahalesiyle karşılaşan göstericiler arasında 2'si çocuk 4 kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dün de Batman’da yapılan gösteriye polis müdahale etmişti. Çıkan arbedede 7’si çocuk, 20 kişi yaralanmış 15 kişi ise gözaltına alınmıştı.

XS
SM
MD
LG