Erişilebilirlik

Obama: 'Başkan Olarak Başarım Ekonomiye Bağlı'


Başkan Barack Obama, ülke ekonomisinin bu kadar büyük hızla kötüye gitmesinin kendisini şaşkınlığa uğrattığını söyledi. Çeşitli televizyon kanallarının yaptığı mülakatlarda ekonomiyi canlandırma programını savunan Obama, “Başkan olarak başarım, ekonomiyi düzeltmeme bağlı olacak” dedi.

Ekonomiyi canlandırma paketinin Hem Cumhuriyetçiler’in hem de Demokratlar’ın yardımıyla daha da iyileştirilebileceğini belirten Başkan, paketin, işsizlere sağlık sigortası, konutların yalıtımı ve çevre dostu yeni işlerin yaratılmasına yardımcı olacağını belirtti.

Başkan Amerikan Senatosu’nu, ekonomik paketi hızla kabul etmeye çağırdı. Senato halen, Başkan Obama’nın 900 milyar dolarlık ekonomik paketini görüşüyor.

Amerikan ekonomisinden kötü haberler gelmeye devam ediyor. İnşaat sektöründe çok küçük bir düzelmeye karşılık, otomobil şirketi General Motors’un satışları yarı yarıya düştü.

Cumhuriyetçi Partili senatörler plana karşı çıkıyor, önerilen vergi kesintilerinin yeterli olmadığını savunuyor. Bazı Demokrat senatörler de zor durumdaki ev sahiplerine daha fazla yardım yapılmasını istiyor.

Planla ilgili yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nde kabul edilirken Cumhuriyetçi Partili milletvekillerinin hepsi aleyhte oy kullanmıştı.

XS
SM
MD
LG