Erişilebilirlik

Obama'dan Kurtarma Paketi İçin Kongre'ye Yeni Çağrı


Başkan Barack Obama her iki partinin senatörlerini, vergi indirimleri öngören ve devlet harcamalarını artıran ekonomiyi canlandırma paketini desteklemeye çağırdı. Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği paketin, bu hafta Senato’da oylanması bekleniyor.

Başkan dün gece bir televizyon programında, insanların işlerini kaybetmesini durdurmak ve yeni iş sahaları yaratılabilmesi için bu paketin Kongre’den geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Muhalefetteki Cumhuriyetçili Partili senatörler, vergi indirimleri genişletilmediği ve hükümet harcamaları azaltılmadığı takdirde, pakete olumsuz oy vereceklerini belirttiler.

Cumhuriyetçi Partili Senatör Jon Kyl paketin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Kyl ve diğer Cumhuriyetçi senatörler 820 milyar dolarlık planın, paranın, ekonomiyi canlandırmaya yetmeyecek programlarda kullanılıp israfına yol açacağını savunuyor.

Başkan Obama ise paketin üç milyon yeni iş yaratacağını savunuyor.

Demokrat Partili senatör Dick Durbin ülkenin, tarihin en ciddi ekonomik kriziyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, Kongre’nin ekonomiyi canlandırma paketini kabulde gecikmemesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerikan ekonomisi resmen durgunluğa düşmüş bulunuyor. Geçen yıl 2 buçuk milyondan fazla iş kaybedildi. İşten çıkartmalar yılbaşından beri de, hızla devam ediyor.

XS
SM
MD
LG