Erişilebilirlik

ABD'nin Ortadoğu Temsilcisinden Hamas Önerisi


Amerika’nın Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell, Gazze’ye silah kaçakçılığını önlemenin tek yolunun, bölgeye ticari malların girmesine izin veren bir mekanizma kurmak olduğunu söyledi. Batı Şeria’da Filistin lideri Mahmut Abbas ile görüşen Mitchell, bu mekanizmaya Filistin yönetiminin de katılması gerektiğini vurguladı.

Özel temsilci İsrail ile Hamas arasında kalıcı bir ateşkes sağlamak amacıyla, Amerika’nın bölgedeki müttefikleriyle görüşüyor.

Mitchell’in Hamas’la görüşmeyeceği bildiriliyor.

Bu arada İsrail savaş uçakları, roket saldırılarının ardından Gazze’deki Hamas hedeflerini yeniden vurdu.

İsrail hava saldırılarından birinde, Han Yunus kasabasında bir militanın bindiği araç vuruldu. Saldırıda militanla birlikte yoldan geçen yedi çocuk yaralandı.

İsrail, militanı önceki gün sınırda bir İsrailli askerin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan sorumlu tutuyor.

Militanların İsrail’e iki roket saldırısında ise, can kaybı olmadığı bildirildi.

Öte yandan İspanya’da bir mahkeme, İsrail’in 2002 yılında Gazze’de insanlığa karşı suç işlediği iddiaları konusunda soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturma İsrail’in bir Hamas lideriyle 14 sivilin ölümüne yol açan bombardımanıyla ilgili olarak yapılacak.

İsrailli yetkililer hükümetin, kendi halkını teröristlerden korumak amacıyla bu saldırıyı düzenlediğini belirterek, İspanya’nın kararını reddetti.

İspanya, tüm dünyada insanlığa karşı suç ve soykırım iddialarını soruşturup dava açma konusunda kendisini yetkili sayıyor.

XS
SM
MD
LG