Erişilebilirlik

Senato Timothy Geithner'ın Maliye Bakanlığı Görevini Onayladı


Amerikan Senatosu Obama yönetiminin Maliye Bakanı Timothy Geithner'in bakanlığını onayladı. Geithner’in 30 bin dolarlık vergi borcunu geç ödemesinin yarattığı eleştiriler, maliye bakanı olmasını engellemedi.

Geithner, yönetimin ciddi ekonomik sorunları çözmesinde kilit isim olacak. Geithner’in bakanlığı Amerikan şirketlerinin onbinlerce kişinin işine, ekonomideki zayıflık yüzünden son verildiğini açıkladıkları gün onaylandı.

Elektronik malzeme üreten Texas Instruments son üç ayda satışlarında büyük düşüş olduğunu belirterek 3 bin 400 kişinin işine son verdi.

Telefon şirketi Sprint Nextell 8 bin, inşaat malzemesi satan Home Depot 7 bin kişinin işine son verecek. Dünyanın en büyük buldozer ve tarım araçları üreticisi Caterpillar iş gücünde 20 bin kişilik kesintiye gidiyor.

Amerikan ekonomisinin bu yıl yüzde bir oranında küçülmesi bekleniyor.

Dün ayrıca Başkan Barack Obama, bütün bir hafta ekonomiye ağırlık veren temaslarına başlarken, enerji bağımsızlığı ve küresel ısınmayla mücadele için de harekete geçti.

Obama, Çevre Koruma Dairesi’ne Bush yönetiminin politikalarını yeniden gözden geçirmesi için emir verdi. Bush yönetimi, eyaletlere motorlu araçlar için daha sıkı emisyon standartları uygulama izni vermiyordu. Obama otomobiller için daha çok yakıt tasarrufu sağlayacak kurallar getirilmesini de istedi.

Küresel ısınmayla dünya çapında mücadele çağrısında bulunan yeni başkan Amerikan’ın azalan kaynaklar, düşman rejimler ve ısınan bir gezegen tarafından rehin alınamayacağını söyledi.

Obama ülkenin, ekonomiyi canlandırma paketini geciktirme, ya da oyalanmayı kaldıracak durumda olmadığını da tekrarladı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG