Erişilebilirlik

AB'den Hamas ve El Fetih'e Birleşme Çağrısı


Brüksel’de dün Arap meslektaşlarıyla bir araya gelen Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Filistinli Hamas ve El Fetih gruplarını birleşerek İsrail’le kalıcı bir barış sağlamaya çağırdı.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Hamas ve El Fetih gruplarının birleşmesinin, Gazze sınır kapılarının insani ve diğer yardımlara açılabilmesi için hayati önem taşıdığını belirtti. Avrupalı politikacılar, Filistinlilerin tek bir ses olarak konuşmasının, “şart” olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği dışişleri sorumlusu Javier Solana, bugün barış görüşmeleri yapmak üzere Ürdün, İsrail ve Filistin topraklarına gidiyor.

Brüksel’deki toplantıdan sonra Solana, Avrupa Birliği’nin, Mısır’ın ateşkes ve çarpışan taraflar arasında barış sağlama çabalarını desteklediğini belirtti. Solana, "Mısır’ın geçmişte gösterdiği ve şimdi göstermeye devam ettiği tüm çabaları desteklemeye devam ediyoruz ve alınacak sonuçları bekliyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz ve bu konudaki politikamızda herhangi bir değişiklik yok," diye konuştu.

Brüksel’de Avrupa Birliği ve Arap ülkeleri dışişleri bakanları arasındaki toplantıya Türkiye de katıldı. Avrupa Birliği bakanlarının bugün yeniden bir araya gelerek, barış konusundaki ilerlemeleri değerlendirmesi bekleniyor. Bakanlar ayrıca, İsrail’le Hamas arasındaki ateşkesi güçlendirme yollarıyla Gazze’nin yeniden imarı konularını ele alacak.

Filistinlilere en büyük yardım Avrupa Birliği’nden yapılıyor.

XS
SM
MD
LG