Erişilebilirlik

Mitchell Vakit Kaybetmeden Ortadoğu'ya Gidecek


Amerikan başkanı Barack Obama’nın Ortadoğu temsilciliğine atadığı George Mitchell’in önümüzdeki hafta içerisinde bölgeye gitmesi bekleniyor.

Mitchell’in İsrailli liderler ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya gelmesi planlanıyor.

Geçen hafta içinde bir açıklama yapan Barack Obama, Mitchell’in kısa süre içinde bölgeyi ziyaret edeceğini ve İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sürdürülebilir hale gelmesi için çaba harcayacağını belirtmişti.

Mitchell’in ziyaret haberi, Mısır’lı müzakereciler ile Gazze’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas arasındaki görüşmeler sürerken geldi.

Mısırlı yetkililer İsrail’le Hamas arasında uzun süreli bir ateşkes için çalıştıklarını belirtiyor. Aynı zamanda Hamas ve El Fetih arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi için de uğraştıklarını söylüyorlar.

Cumartesi günü bir Hamas heyetinin Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad’la yaptığı görüşmenin ardından Suriye basını Esad’ın Hamas’ı Gazze’de elde ettikleri zaferden ötürü kutladığını yazdı.

Hamas heyeti, görüşmeleri operasyon sırasında Filistin halkına yardımcı olan ülkelere teşekkür ziyareti olarak niteliyor.

İsrailli yetkililer de operasyonda zafer kazanan tarafın kendileri olduğu görüşünde. Yetkililer, İsrail’in Hamas’ı büyük yıkıma uğrattığını ve bu durumun İsrailli sivillere yönelik roket saldırılarını uzun süreliğine engelleyeceğine inanıyor.



XS
SM
MD
LG