Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Gül Devletin Zirvesini Buluşturdu


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği öğle yemeğinde buluşan yasama, yürütme ve yargı organlarının en üst düzey temsilcileri Türkiye'de hukukun üstünlüğüne bağlılığın demokrasiyi daha da güçlü kılacağı görüşünde birleşti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 104. maddesinin kendisine yüklediği 'devlet kurumlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetmek' görevini yerine getirmek için yasama, yürütme ve yargı organlarının en üst düzey temsilcilerini aynı yemekte buluşturdu.

Ergenekon soruşturmasında hukuk kurallarının tam olarak uygulanıp uygulanmadığına ilişkin tartışmaların yoğunluk kazandığı bir dönemde Dışişleri Bakanlğı Konutu'nda gerçekleşen yemeğe, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanısıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Turgut Arıbal ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen katıldı.

Yemekle ilgili olarak Çankaya Köşkü'nden yapılan yazılı açıklamada, dünyada ve Türkiye'nin çevresindeki önemli gelişmelerden hareketle yasama, yürütme ve yargıyı ilgilendiren birçok konunun 'samimi bir atmosferde' yemekte ele alındığı ve karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemizde demokrasinin derinleşmesinin, hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine titizlikle bağlı kalınmasının ve uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilmesinin Türkiye'yi daha da güçlü kılacağı, karşılaşılan sorunların aşılmasını kolaylaştıracağı ve toplumda güven ortamını pekiştireceği hususları üzerinde etraflıca durulmuştur" denildi. Açıklamada, bu tür yemek ve toplantıların Cumhurbaşkanı Gül tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü de kaydedildi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG