Erişilebilirlik

Lübnan Meclis Başkanı Ankara'da Temaslarda Bulunuyor


İsrail'in Gazze saldırılarını durdurmak için yoğun diplomatik girişimlerde bulunan Türkiye'nin bölge ülkeleriyle teması sürüyor. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri de Ankara’da temaslar yaptı. Berri, Türkiye'nin çabalarına destek verdi, Ankara'nın Hamas'la diyalog olmadan barışa ulaşılamayacağı görüşünü paylaştıklarını söyledi.

Gazze'de ateşkesin sağlanması için uluslararası toplumun daha aktif olmasını bekleyen Ankara, İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin hemen ardından Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'yi ağırladı. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşen Berri, İsrail'in Gazze saldırılarına karşı özellikle Arap dünyası içinde birliğin sağlanmasına verdikleri önemi Gül ve Erdoğan'la paylaştı. Türkiye'nin Lübnan'da birliğin sağlanması ve korunması için ortaya koyduğu çabayı unutmadıklarına gönderme yapan Berri'nin, Erdoğan ve Gül'e "Gazze için gösterdiğiniz çabayı da takdirle karşılıyoruz" mesajı verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın ise Berri'ye, Gazze'deki İsrail saldırılarının yoğunlaşmasından dolayı duyduğu üzüntüyü ve çözüme giden yolda her türlü çabanın gösterileceğine olan inancını dile getirdiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Berri'yle Amerika'da haftaya başkanlık görevini devralacak Barack Obama'yla birlikte İsrail'in Gazze politikasında bir değişiklik olup olmayacağını da değerlendirdi. Berri, "Obama'dan pek umudumuz yok" dese de, Erdoğan'ın 'dünyadaki dengelerin' değişeceğine dikkat çekip, "Obama'nın değişim mesajının ne kadar gerçekçi olduğunu hep beraber test edeceğiz" yorumunu da yaptığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu konudaki yorumunun ise herkesin barış arayışı içinde olduğu, Obama'nın da bu arayışları 'boşa çıkarmayacağı' şeklinde olduğu kaydedildi.

XS
SM
MD
LG