Erişilebilirlik

Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik'in Erbil Ziyareti


Dışişleri Bakanlığı Irak Özel Temsilcisi Murat Öçelik, Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile iki ayrı görüşme yaparken, Bölgesel Kürt yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari ilede dört saati aşkın bir görüşme gerçekleştirdi. Özçelik Barzani görüşmesinin yanısıra bölgesel yönetimin başkan yardımcısı Kosret Resul ve KYB, KDP polit büro üyeleri ilede bir araya geldi.

Bölgesel kaynaklar, Özçelik'in üç günlük Erbil ziyaretinin Kürt yönetimi açısından önemine değinirken, Özçelik'in Barzani ile iki ayrı görüşme gerçekleştirmesini ve İçişleri Bakanı Sincari ile dört saati aşkın bir toplantı gerçekleştirilmesinin dikkat çekici olduğunu, zira görüşmelerde terör örgütü PKK'nın tasfiye süreci ile ilgili karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığını belirtiyorlar. Görüşmler süresince Özçelik'in yapılan tüm görüşmeşlere ilişkin Ankara'yı an ve an bilgilendirdiği belirtilirken, Bölgesel Kürt yönetimi Barzani'ninde önce partisinin polit büro üyeleri ile ardından hem kendisinin hemde Celal Talabani'nin başkanı olduğu Kürdistan Yurseverler Birliği (KYB)'nin polit büro üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Kürt yönetimi, Özcelik'e Türkiye'nin atacağı her türlü siyasi adıma destek vereceği mesajını verdi. Kürt yetkililerinde görüşemelerde kalıcı çözüm için genel affın çıkarılması isteğinde bulunduğu ve sorunun sosyal ve siaysi çözüm sürecine destek olacaklarını belirttikleri ifade ediliyor.

XS
SM
MD
LG