Erişilebilirlik

Altın Küre'nin Sürprizi 'Slumdog Millionaire'


Bu yıl 66’ıncısı düzenlenen Altın Küre ödül törenlerinde yönetmen Danny Boyle’un Slumdog Millionaire adlı filmi en iyi yönetmen, en iyi film müziği, en iyi film ve en iyi senaryo dallarında ödül kazandı. Bu yılki Oscar ödül törenlerinin de gözdesi olması beklenen Slumdog Millionaire, Hindistan’ın Mumbai kentinde yaşayan yetim bir gencin bir televizyon bilgi yarışmasının yıldızı olmasını konu alıyor.

Gecenin ikinci yıldızı ise, The Reader filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ve Revolutionary Road’daki performansıyla en iyi kadın oyuncu dallarında Altın Küre’ye layık görülen İngiliz aktrist Kate Winslet oldu.

Yönetmen Woddy Allen’ın Vicky Cristina Barcelona adlı filmi en iyi komedi dalında ödüle layık görülürken, gecenin sürprizi The Wrestler adlı filmle sinemaya dönüş yapan Mickey Rourke’un en iyi erkek oyuncu ödülünü alması oldu. Aynı filme bestelediği şarkıyla Bruce Springsteen de en iyi şarkı ödülüne sahip oldu. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü ise Dark Knight’daki performansıyla, Avustralyalı aktör Heath Ledger’a verildi. Ledger geçen yıl hayatını kaybetmişti.

Ünlü yönetmen Steven Spielberg’e hayat boyu başarı ödülünü layık gören Holywood Yabancı Basın Derneği Amerikan show dünyasını takip eden 90 yabancı gazeteciden oluşuyor.

XS
SM
MD
LG