Erişilebilirlik

Türkiye Laricani ve Ban-Ki Moon'u Ağırlıyor


İsrail'in Gazze saldırılarını durdurmak ve bölgede kalıcı ateşkesi sağlamak için yoğun diplomatik girişimlerde bulunan Türkiye, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'u ağırlamaya hazırlanıyor.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın çağrısı üzerine İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği İcra Komitesi'ne üye ülkelerin meclis başkanları 14 Ocak günü İstanbul'da toplanacak. Gazze'ye yardım için komiteyi olağanüstü toplantıya çağıran TBMM Başkanı Toptan, komite üyesi ülkeler İran, Cezayir, Suudi Arabistan, Çad ve Benin meclis başkanlarının Gazze konusunda ortak bir hareket başlatmasını istiyor.

Komite toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, toplantıya katılmadan önce 13 Ocak günü Ankara'da temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşecek olan Laricani'nin Türkiye'ye "İsrail'i durdurmak, Amerika'yı da uyarmak için hep beraber hareket edelim" mesajı vereceği belirtiliyor.

Gazze'de ateşkesi sağlamak için İsrail ve Filistin'de temaslarda bulunacak BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un da, bu temaslar öncesi 16 Ocak Cuma günü Ankara'da olacağı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşeceği duyuruldu.

XS
SM
MD
LG