Erişilebilirlik

'Obama Kabinesi'nden İlk Fire


New Mexico eyaleti valisi Bill Richardson, Barack Obama kabinesindeki ticaret bakanlığı adaylığından çekildi. Karara, Richardson’ın valisi olduğu eyaletten ihale kazanan bir şirket hakkında açılan soruşturma neden oldu.

Richardson kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eyalet yönetiminin yasalara uygun davrandığını bildirdi. Açıklamada, soruşturmanın aylar sürebileceği, bundan dolayı da Senato’da bakanlığını onaylama sürecinin gecikebileceği belirtildi.

Bill Richardson, ülkedeki ekonomik durumun kötü olmasından ötürü, 20 Ocak’ta başkanlık görevine başlayacak olan Barack Obama’dan, ticaret bakanlığı atamasıyla ilgili kararı ertelemesini istemeyeceğini kaydetti.

Obama ise, Richardson’ın çekilme kararından üzüntü duyduğunu bildirdi, ama valinin bu kararıyla ulusunun çıkarlarını öne koyduğunu gösterdiğini belirtti.

Bill Richardson’ın kampanyasına mali katkıda bulunan bir şirket, New Mexico eyalet yönetiminin açtığı oldukça karlı bir ihaleyi kazanmıştı.
New Mexico valisi Bill Richardson, Bill Clinton yönetiminde enerji bakanlığı ve daha sonra da Amerika’nın Birleşmiş Milletler daimi temsilciliği görevlerinde bulunmuştu.

XS
SM
MD
LG