Erişilebilirlik

Gazze'de Ölü Sayısı 500'e Ulaştı


İsrail ordusu, Gazze’de helikopter desteğiyle sürdürdüğü kara operasyonuna devam ediyor. İsrail tank ve birliklerinin, Gazze Şeridi’ni ikiye bölecek şekilde mevzilendiği bildiriliyor.

Harekatın başladığı on günden bu yana ölü sayısı 500’ü aştı. İsrail kara operasyonunun başlamasından bu yana bir askerin öldüğünü, 30’unun yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusu dünkü saldırılarda, Hamas'ın roket rampaları, kaçakçıların kullandığı tüneller ve bazı militanların doğrudan hedef alındığını bildirdi.

Bir Hamas yetkilisi, Mısır’ın görüşme davetini kabul ettiklerini ve bugün Kahire’ye bir heyet göndereceklerini açıkladı. İsrail ise, uzun vadeli barışa giden bir çözüm sağlanmadığı ve Hamas’ın roket saldırıları sona ermediği sürece operasyonunu devam ettireceği tehdidinde bulundu.

Hamas Cumartesi gününden bu yana İsrail’e 30 roket gönderdi. Aşdod kentine düşen roketlerden biri iki kişinin yaralanmasına yolaçtı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Amerikan televizyonuna yaptığı açıklamada, amaçlarının Gazze’yi yeniden işgal etmek olmadığını söyledi. Peres, tek amaçlarının Hamas’ın İsrail’e roket saldırılarına son vermek olduğunu belirtti.

XS
SM
MD
LG