Erişilebilirlik

ABD de 'Acil Ateşkes' Dedi


Orta Doğu Barış Dörtlüsü, İsrail ve Hamas arasında acilen ateşkes yapılması çağrısında bulundu ve iki taraftan ateşkese uymasını istedi.

Dörtlü, İsrail ve Filistinliler’in barış sürecini devam ettirmesi gerektiğinin altını da çizdi. Orta Doğu Barış Dörtlüsü temsilcilerinin düzenlediği telekonferansa, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Avrupa Birliği Dış Politika yetkilisi Javier Solana, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov katıldı.

Bush yönetimi daha önce acil ateşkes yapılmasına karşı çıkıyor, bunun da önceki ateşkesler gibi bozulacağını savunuyordu.

Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe, Başkan Bush’un dün Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Başbakan Selam Feyyad’la bir görüşme yaptığını açıkladı.

'Gazze'deki Gelişmeler Obama İçin Test Olacak'

Ortadoğu politikası ağır eleştirilere neden olan Bush yönetimi Gazze’de, ateşkes yönündeki uluslararası çağrılara katıldı. Şimdi gözler 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan Barack Obama ve Hillary Clinton ikilisine çevrildi.

Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Bülent Aras Obama’nın Orta Doğu politikası konusundaki beklentilerini Aydan Kızıldağlı'ya anlattı.

XS
SM
MD
LG