Erişilebilirlik

'Mladiç Akıl Hastası Oldu' İddiası


Sırp televizyonu, kaçak Bosnalı Sırp lider Ratko Mladiç’i, gizlenmesine yardım edenlerle çevresindeki masum insanları öldürmekten çekinmeyecek bir “saatli bomba” diye tanıttı.

Televizyon, yıllardır kaçak yaşıyor olmasının, Mladiç’i akıl hastası haline getirdiğini iddia etti. Bosnalı Sırp lideri arayan ajanların açıklamalarına yer veren programda Mladiç’in, yeraltı dünyasının ustasıymış gibi hareket ettiği, bir yerden diğerine geçerken gürültü yapmamak için yün çoraplar giydiği, zehirlenme kaygısıyla yemeğini korumalarına tattırdığı bildirildi.

Bosnalı Sırp liderin teslim olmayı düşünmediğini kaydeden programda, gizlenmek için bu denli çaba gösteren biri hakkında nasıl bilgi edinildiği açıklanmıyor.

Ratko Mladiç, 1990’lı yıllardaki Bosna iç savaşında Bosnalı Sırp milislerin komutanlığını yapmıştı. Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi, Mladiç’i soykırımla suçluyor. Bosnalı Sırp lidere yönelik suçlamalar arasında, 1995’te 8 bin Bosnalı Müslüman’ın öldürüldüğü Srebrenitza katliamı da bulunuyor.

XS
SM
MD
LG